När barnen var små gjorde jag mellan varven polkagrisglass. Nu har barnen flyttat hemifrån och när de skulle komma och fira jul och jag började fundera på vad som skulle serveras till efterrätt kom jag på polkagrisglassen. Men i många recept är det väldigt mycket socker i glassen fast det är polkagris i.
Jag ville nu prova att göra en variant med lite mindre socker i och här kommer resultatet.
Polkagrisglass (8 port)
4 äggulor
0,5 dl strösocker
5 dl mjölk
200 gram polkagrisar
5 dl grädde
Vispa äggulor och socker fluffigt.
Häll mjölk, grädde och hälften av polkagrisarna i en kastrull.
Sjud tills polkagrisarna smält helt under omrörning
Tag kastrullen av plattan och vispa ner äggsmeten.
Låt krämen sjuda under omrörning tills den börjar tjockna.
Häll då upp den i en form jag tog en sockerkaksform och ställ in i frysen.
Rör om varje halvtimma i 3 timmar.
Krossa resterande polkagrisar i en mortel och blanda ner dem i glassen efter 2 timmars frystid. Dekorera ev med krossade polkagrisar vid servering
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar
Det här låter väldigt smarrigt! Vad skönt att du blivit frisk från flunsan nu. Ha ett gott slut och ett gott nytt år! Kram!
SvaraRaderaJa det är skönt 😊 Ha ett riktigt bra 2018
RaderaKram