lördag 24 september 2016

Rödbetssorbet med varm brie

En av mina favorit restauranger i Örebro har serverat rödbetssorbet med varm getost och nötter. När Månadens Gröna hade tema: rotfrukter så kom jag att tänka på denna förrätt som jag gillade jätte mycket. Jag har nu gjort en variant av den. Jag gjorde rödbetsjuicen själv med min råsaftcentrifug, men har man inte möjlighet att göra egen juice så köp juicen.
Egen gjord rödbetsjuice
Rödbetor
Äpple
Gurka
Selleri
Citron
  
Rödbetssorbet
2 äggvitor
2 dl rödbetsjuice
3 tsk honung
skalet av en riven ekologisk citron
1-2 cm riven färsk ingefära
Vispa äggvitorna hårt.
Riv ned ingefäran och citronskalet i äggvitan
Värm honungen en aning så den blir flytande och tillsätt den tillsammans med rödbetsjuicen.
Rör om försiktigt. 
Ställ in i frysen och rör om då och då. (äggvitan kan ha svårt att blanda sig med juicen innan det börjar frysa till)
Låt stå i frysen 3 – 4 timmar


Varm brieost
Värm ugnen till 200°
Grovhacka blandade nötter
Rosta nötter i en stekpanna, låt svalna.
Ställ in brieosten i ugnen ca 10 min
Ringla flytande honung på den varma brieosten strö på nötterna.
Servera
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

3 kommentarer: