Gjorde en god variant på blåbärspaj och vaniljsås i helgen. Det var första gången jag gjorde egen vaniljsås och det var inte så svårt och tog inte så lång tid.
Blåbärspaj
5 dl blåbär
1 msk potatismjöl
Havresmuldeg
¾ dl strösocker
1½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör
Sätt ugnen på 225°
Blanda alla ingredienser till smuldegen.
Häll i blåbären i pajformen och strö på potatismjöl och blanda försiktigt.
Klicka ut degen på blåbären.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 min
Vaniljsås
2 gulor
1-2 msk socker
1 msk potatismjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde
2-3 tsk vaniljsocker
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull.
Sjud tills såsen tjocknat.
Vispa hela tiden, så att såsen inte kommer i kokning, för då stelnar ägget och såsen skär sig.
Häll upp och vispa då och då tills såsen svalnat och tillsätt vaniljsocker smaka av hur mycket vaniljsmak du vill ha och om du vill ha den lite sötare ta i mer socker.
Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar