söndag 1 mars 2015

Ugnsbakade fikon

En lätt och lyxig efterrätt ska jag ge tips om idag. Första gången jag gjorde dessa var till en nyårsafton för några år sedan.
Fyllda ugnsbakade fikon med mascarpone, valnötter och choklad 4 port

8 färska fikon
75g mascarpone
40g valnötter, hackade
100g mörk choklad
2 dl  grädde

Sätt ugnen på 200°
Tvätta fikonen och skär till dem så att de kan stå upp skär sedan ett kors i fikonen.
Blanda mascarpone och valnötter.
Fördela i fikonen.
Ställ in i ugnen i 10 minuter 
Smält under tiden chokladen och vispa grädden. 
När fikonen är klara så lägg upp på serveringsfat och ringla choklad över.
Servera med vispad grädde och smält choklad.

Vill även tipsa om en bra film som maken och jag såg på bio förra veckan The Imitation game



Ha det gott 
Kram Milla

10 kommentarer:

  1. Wow, vad läckert! Ser riktigt frestande ut 😋

    SvaraRadera
  2. Det där lät ju hur gott som helst! Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  3. Mums, hur gott lät inte detta då!?!
    Kramizar och en fortsatt fin vecka till dig!

    SvaraRadera
  4. Ojojoj, detta var ju verkligen som att ta dom där ugnsbakade fikonen till en helt ny nivå!

    SvaraRadera