söndag 1 februari 2015

Grön sparrissoppa

Den här årstiden är det extra gott med varmsoppa. I går när vi var på Skid -SM som Örebro arrangerar, så åt vi en riktigt god gulaschsoppa som man kunde handla i restaurangtältet :) Smakar extra bra när man är lite små frusen.


För ett tag sedan köpte jag grön sparris som var lite vissen för halva priset. Jag passade då på att lyxa till det med en smarrig soppa :)

Grön sparrissoppa
1 knippe färsk grön sparris
1 st gul lök finhackad
6 dl  vatten
1 st  grönsaksbuljongtärning eller kycklingbuljong
2 dl  grädde
1/2  dl vitt vin
smör
salt och peppar
ev knaperstekt bacon och lite persilja

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen.
Skär sparrisen i ca 1 cm bitar.
Fräs sparrisen och löken i lite smör utan att det tar färg.
Tillsätt vatten, buljongtärning, vitt vin och grädde.
Låt koka i cirka 10 - 15 minuter.
Smaka av med salt och peppar
Mixa soppan om du vill ha den slät
Servera med knaperstekt bacon och lite finhackad persilja

Ha det gott
Kram Milla

6 kommentarer:

  1. Den soppan ska jag ta och göra någon dag.Lät gott! / Birgitta

    SvaraRadera
  2. Alltså, i skolbespisningen älskade jag sparrissoppan då jag var liten. Var säkert ganska ensam om det. Ditt recept måste bara provas - tror inte mattanterna gjorde så vällagad soppa från grunden på den tiden. Tack för tipset! :-)

    SvaraRadera
  3. Visst är det värmande gott med soppa nu när det blivit kallare, den där sparrissoppan låter ljuvligt smarrig! Och alltid är det lika överraskande morgonen efter man ätit sparris:)

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är såå smarrig :) Spännande är det med kemiskareaktioner :)

      Radera