När vi var i Halland bodde vi mellan fälten av havre och vete dessa sädeskorn är väl vackra :)
Gröna skafferiet har under Augusti säsongens råvara temat: Havre
Bild: millashälsoblogg
Jag har funderat en del vad jag kan bidra med för recept på detta goda sädesslag och kom fram till att jag vill lyfta fram mathavren, som jag kan tycka glöms bort. Den är ett bra alternativ till ris och passar bra till sallader. Sen att det är klimatsmart är ju aldrig fel :)
Pyttipanna - med mathavre
2,5 dl okokt mathavre
1 gul lök
två nävar sockerärtor
två nävar gula kantareller
10st soltorkade tomater
broccoli i önskad mängd
2 pkt bacon
färsk basilika
riven ost
cashewnötter
svartpeppar
- Koka mathavren enligt anvisningarna på paketet.
- Hacka sockerärterna, tomaterna, baconen, löken i mindre bitar.
- Dela broccolibuketterna i mindre bitar
- Knaperstek bacon och svampen
- Bryn löken
- Blanda bacon, svampen, löken, sockerärterna, tomaterna, broccoli och stek några minuter tillsammans.
- Blanda sedan i mathavren, färsk basilika, ost och ev svartpeppar
- Strö över cashewnötterna och servera.
Vilket fantastiskt bidrag till havrereceptsamlingen! :) Jag gillar själv mathavre mycket och äter det gärna istället för ris.
SvaraRaderaKaroline
det finns verkligen så många goda alternativ till riset, man ska bara komma ihåg dom när shoppingturen tas. Havre har vi provat några gånger och det smakade bra tyckte vi. Stort bonus för att det går så fort att tillaga.
SvaraRaderaVisst är det så, blir lätt att man handlar vissa produkter av ren vana:)
RaderaMathavre är ett favoritalternativ till riset! Passar så bra i sallader!
SvaraRaderaVisst är det gott :)
RaderaJag älskar mathavre! Gott, billigt, nyttigt och bra för miljön :).
SvaraRaderaKan inte bli bättre, gott, billigt, nyttigt och klimatsmart :)
Raderadet här låter jättegott, det ska jag komma ihåg. baconet borde ju gå att ersätta med t ex fetaost :)
SvaraRaderaönskar dig en finfin kommande vecka!
kram
Visst kan du byta ut baconet det blir nog jätte bra med fetaost.
Radera