tisdag 23 november 2010

Rödbetsmuffins


Muffins som är hur goda som helst.
Inspiration kommer från tidningen Laga Lätt nr11 2010

12st
11/2 dl rapsolja
2 ägg
2 rödbetor
2 dl hasselnötter
31/2 dl vetemjöl
21/2 sl muscovado socker
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
11/2 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl filmjölk
Garnering:
Philadelphiaost

Sätt ugnen på 175°
Vispa ägg och olja
Skala och finriv rödbetorna
Grovhacka hasselnötterna.
Blanda alla torra ingredienser. Rör i hop torra ingredienserna, äggblandningen och filmjölken.
Fördela smeten i formar eller muffinsform. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
Låt svalna. Ha på philadelphiaost som garnering.

3 kommentarer:

  1. Låter gott med rödbetor, muscovadosocker och nötter i. Mums!

    SvaraRadera
  2. hej vilken fin blogg du har! Jag håller på med ett projektarbete som handlar om nästan samma som du bloggar om. Det är väl bara det att det är mina föräldrar som följer ett mat och träningsprogram under sex veckor! du skulle ju kunna ta en titt om du vill ha mera inspiration! Stor kram, Astrid! http://www.uppochhoppaa.blogspot.com/

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket. Det låter spännande

    SvaraRadera