söndag 10 oktober 2010

Broccolisås



En god och lite annorlunda sås, som går fort att göra. Jag har använt den till pasta/stekt korv och köttfärssbiffar.
Inspiration har jag fått från Buffetidningen nr8 2010.

Broccoli har funnits i Sverige sedan 50-talet, men Grekerna och Romarna har odlat den för 2000 år sedan. Broccoli är en av vår mest näringsrika grönsak. Den är rik på C-vitamin och många andra vitaminer och mineraler som t.ex A-vitamin, K-vitamin, magnesium, zink. Den har också en del antioxidanter.

400g fryst broccoli
3 skalade vitlöksklyftor
2 1/2dl vatten
1 st grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
salt, peppar

Lägg broccolin, vitlöken, buljongen och vattnet i en kastrull. Låt koka under lock 5-7 min.
Mixa allt med en stavmixer. Blanda i creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer: