söndag 23 maj 2010
Hembakat knäcke
Provade att göra Risentas recept på knäcke det blev jätte gott.
25g jäst
2dl vatten 37g
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 msk brödkrydda
3 msk krossade linfrön ( Risenta)
4 dl grovt rågmjöl
1 dl bovetemjöl (Risenta)
Filmjölk
Topping:
Svarta sesamfrön, psylliumfrön (Risenta)
Smula jästen i en bunke. Rör ut den i det ljumma vattnet.
Tillsätt olja, salt, brödkryddor, mjöl, och linfrön. Arbeta i hop den. Degen behöver ej jäsa.
Dela degen i fyra delar strö rikligt med mjöl och kavla ut en bit i taget på bakplåtspapper. Nagga sedan brödet med en gaffel. pensla med filmjölk och strö på topping.
Grädda i mitten av ugnen 7-10 min ev längre 225g passa brödet kan bli fort bränt.
Låt brödet torka på galler.
Tips: Om du märker när brödet svalnat att det är lite segt så sätt på ugnen på 100g och ställ i brödet med gallret längs ner i ugnenca 20-40 min. Låt svalna och torka på gallret igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar