måndag 19 april 2010

Ajvarbiffar med havresallad och fetaostsås


Enkla och goda biffar matigsallad och en god fetaostsås.
4 port
Biffar:
500g nötfärs
3 msk ajar relish lutenica
1 ägg
1 tsk salt
100g fetaost( smula ner den i smeten)
Blanda ihop alla ingredienser och forma till små biffar. Stek i smör tills de är färdiga.

Sallad:
3 dl kokt mathavre
1 paprika
Sallad ( isbergssallad och babyspenat efter egen smak)
Körsbärstomater
1/2 kruka hackad färsk basilika
3 msk olivolja
salt, peppar
Koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen låt svalna. Hacka och blanda i övriga ingredienser smaka av med salt och peppar och olivolja.

Sås:
2 dl gräddfil
1/2 kruka basilika
200g fetaost
svartpeppar
Hacka basilikan, skär fetaosten i mindre bitar och blanda med gräddfil och svartpeppar.

2 kommentarer:

  1. Lagade denna rätt till mamma och pappa förra veckan och det blev en riktig hit! Supergott! särskilt såsen, den gick åt i ett nafs =)Det var första gången som vi provar mathavre,kul med så mycket nya och inspirerande recept!

    kram Marika

    SvaraRadera