tisdag 3 april 2018

Biffsallad med mango

Hittade detta recept i tidningen Mer Smak och blev riktigt förtjust i rätten. Kombinationen nudlar ,mango jordnötter och smakrika kryddor blev såå gott.


Biffsallad med mango (4port)
500 g  lövbiff
150 g äggnudlar
1 mango
100 g färska böngroddar
2 salladslökar, strimlade
2 dl salta jordnötter, grovhackade

Marinad
3 msk fisksås
2 msk strösocker
2 vitlöksklyftor, rivna
1 lime, pressad saft och rivet skal
1 röd chili, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
0.5 citrongräs, finhackat

Dressing
1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
2 msk japansk soja
1 msk fisksås
1 msk strösocker

Blanda alla ingredienser till marinaden.
Strimla köttet och vänd runt i marinaden.
Låt stå minst 1 timme före tillagning.
Gör dressingen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj av med kallt vatten.
Strimla salladslöken och grovhacka jordnötterna
Skala mangon med potatisskalare och skär i bitar.
Vänd runt nudlar, mango och grönsaker i dressingen.
Stek köttet i smör.
Vänd ner det stekta köttet i salladen och toppa med jordnötter.

Hoppas ni haft en bra påsk. Jag har haft en riktigt bra påsk med blandat innehåll kokat salva, grillat korv i skogen, rockkonsert och släktfika. 

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

4 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt smarrig rätt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Älskar biffsallad! En av mina favoriträtter, topp fem! Tack för inspiration!

    Kram Jenny

    SvaraRadera