måndag 12 mars 2018

Lammfärsgryta

Hade turen att få tag i ekologisk lammfärs och gjorde denna riktigt goda lammfärsgryta. Inspiration har jag fått från gruppen Ekonomisk matsedel på fb.  I detta recept har jag inte exakta mått på kryddorna utan använd dina smaklökar, så du får den smak du vill ha.

Lammfärsgryta med smak från Marocko (4 port +)
500g lammfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1st röd chili
1 fpk krossade tomater
1 fpk kikärtor
salt
paprikapulver
spiskummin
kanel
kardemumma
koriander
1/2-1 pkt saffran
russin

Hacka löken.
Stek lök och färs
Hacka chilin och ha kvar ev lite kärnor och ha i färsen.
Tillsätt pressad vitlök och övriga kryddor och krossade tomater 
Ha i lite saffran i taget i grytan och smaka av.
Låt små puttra 10 min
Ha i kikärtorna och  strö på lite russin servera med t.ex matvete och sallad

Önskar dig en fin vecka
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram@millashalsoblogg och Twitter@millafunderar


6 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott!

    Fin vecka till dig med! Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Den ska jag prova att göra! Något med lamm OCH kikärtor i kan väl aldrig bli fel:)?!

    SvaraRadera
  3. Mums vad gott! Älskar färs i alla former!

    Kram Jenny

    SvaraRadera