måndag 28 november 2016

Fisksoppa

Den här fisksoppan är en av mina favoriter. Är en riktigt bra bjud rätt, men passar lika bra som vardagsrätt.
 
Fisksoppa
4 vitlöksklyftor
2 gul lök
1 fänkål
1/4 rotselleri
3 msk tomatpuré
3 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
2 dl torrt vitt vin
2-3 tomater
500g fisk torsk
1 dl hackad persilja

Skala och skiva lök, vitlök och fänkål i fina skivor.
Skär rotsellerin i strimlor.
Fräs lök och grönsakerna i smör någon minut.
Häll i tomatpuré och till sätt vatten vin och buljongen låt det små koka ca 15 min.
Skålla och skala tomaterna skär sedan tomaterna i mindre bitar.
Skär fisken i mindre bitar.
Häll i tomaterna och fisken i soppan och låt små koka ca 5min.
Strö över persiljan och servera med saffransaiolin.


Saffransaioli
1 äggula
2 dl rapsolja
1-3 vitlökar
1 påse saffran
cayennepeppar
salt
Vispa ägget
Tillsätt oljan först droppvis sedan i tunn stråle under vispning tills en tjock sås bildas.
smaksätt med pressad vitlök, saffran, cayenne, salt

Ha det gott
Kram Milla  
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

4 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt god soppa, och med saffransaioli som pricken över i. Mums!
    Ska till Fiskmagasinet på AW ikväll. Kanske det blir fisksoppa i tallriken då :)

    Ha de! Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Mums! Det är gott med soppa när det är kallt ute.

    SvaraRadera