söndag 19 juni 2016

Sallad med jordgubbar

Jordgubbar i sallad är riktigt gott. Nu när det är jordgubbstider, så kan man verkligen frossa i dessa bär:) Jag åt denna sallad tillsammans med köttfärskebab. Jag hade lite fetaost över som jag hade i köttfärsen till kebaben. Det blev riktigt bra, men funkar bra utan det också.

Somrig sallad
1 liter blandad sallad gärna med spenat
1 fp stora vita bönor (eller hemkokta)
1 avokado
1 näve kokta haricots verts
  kokta gröna sparrisar
1/2 liter jordgubbar (dela i mindre bitar)
100g fetaost (dela i mindre bitar)
1/2 dl färska dadlar (ta bort kärnan och hacka dadeln i mindre bitar)

Dressing
1msk dadelbalsamvinäger (eller annan som ni har hemma)
3 msk rapsolja
örtsalt t.ex trocomare
Ringla dressingen över salladen innan servering

Köttfärs - kebab (recept från Arla köket nr4 2003)
400g nötfärs
1 gul lök
1 tsk salt
1krm svartpeppar
1 tsk mald spiskummin
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
smör
Hacka löken
Blanda köttfärs, salt, peppar, spiskummin, potatismjöl och mjölk.
Forma till 8 st avlånga kebaber
Stek dem i smör och servera med salladen.


I helgen har jag myst med barnbarnet och firat en kompis som fyllt 45-år.
Vad har du gjort?
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

6 kommentarer:

  1. Den salladen lät riktigt god.
    Ja, vad har jag gjort i helgen. Mest stått i köket, känns det som...
    Avslutade iaf helgen igår med en löprunda, dopp i poolen och sedan bastu på det.

    Önskar dig en bra start på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter som en riktigt bra helg:)

      Radera
  2. Men åh så gott det låter med jordgubbar i salladen. Jag kan riktigt tänka mig det. Fin midsommarvecka till dig. Kram

    SvaraRadera
  3. Det är supergott med jordgubbar i salladen. Verkligen somrigt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är riktigt gott med en blandning med sallad och jordgubbar :)

      Radera