tisdag 12 april 2016

Strålmannen och Linssoppansdag

Förra veckan hade jag Bokmumriken och Boktokig bokchatt om boken Strålmannen av Anders Södergård. Boken är en självbiografi och handlar om Anders som är läkarstudent och blir själv svårt sjuk i en hjärntumör. I boken får man följa Anders från symptomen på att han har hjärntumör till vad vad han lärt sig av det som han gått igenom.

Många funderingar hade vi under chatten alla tyckte vi att det var en bra bok och mycket personlig. Ibland var den så detaljerat beskriven, så man fick ont i kroppen.
Det är ingen tycka synd om mig bok, utan en tankebok. Han nämner ofta i boken att man ska ta vara på livet och tänka positivt även när det känns nattsvart.
I början av boken tyckte jag att den var lite pratigt skriven, men efter hand blir det riktigt bra skriftspråk. Boken skulle kunnat varit lite kortare för den kändes lite för lång. Det är också första gången som alla vi har läst en bok med så många fotnoter, men vi lärde oss latin på köpet :)
En annan tanke som dök upp under chatten var donation och hur viktigt det är att man tagit ett beslut i den frågan. För att registrera sig i donationsregistret klicka här..

I dag är det Linssoppansdag så här får ni recept på en soppa med sting

 
Linssoppa med thaismak
2 morötter
1 rödlök
1/2 purjolök
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk riven färsk ingefära
2 limeblad
2 tsk malen koriander
1 tsk malen fänkål
400g kokosmjölk
1 liter vatten
grönsaksbuljong
1 dl röda linser
2 msk pressad lime
ev salt
rapsolja

Skala och riv morötterna grovt.
Skiva rödlöken och purjolöken tunt.
Hacka vitlök och chilin ta bort kärnorna om du inte vill ha så starkt.
Fräs lök, morötter, chili, ingefära och limeblad i rapsolja någon minut.
Häll i vatten, buljong,kokosmjölk och linser.
Koka ca 10-15 min.
Smaka av med salt och pressad lime.


Ha det gott
kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

6 kommentarer:

  1. Linser gillar vi väldigt mycket, det är så användbart och oftast väldigt snabbt att få till något gott av. Linssopa har vi bara gjort med indiska smaker tidigare så en med thaismak låter som en god variation - speciellt nu när en av oss längtar dit vääääldigt mycket:)

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag gillar denna soppa den känns lite lyxig tycker jag:)

      Radera
  2. Linssoppa har jag aldrig ätit. Borde koka mer soppa... bra mat! Och boken känner jag att den berör av din text... tror att jag inte ska läsa den för då kommer jag att gråta massor... Kram och fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh då måste du bara testa finns så mycket gott man kan göra på linser och soppa. Det är en känslosam bok fast ändå finns det mycket hopp :)

      Radera