söndag 24 april 2016

Köttfärsbiffar med spår av Italienska smaker

I går hade vi några vänner här som vi bjöd på mat. Till förrätt bjöd jag på fyllda champinjoner och till varmrätt köttfärsbiffar och till efterträtt citronglass. Den enda rätten jag hade gjort förut var köttfärsbiffarna, men allt blev riktigt bra. Köttfärsbiffarna finns sedan länge på bloggen, men tål att upprepas. De andra recepten kommer att komma inom snar framtid på bloggen.

Köttfärsbiffar i gudomlig sås
6 biffar
• 600 g nötfärs
• 1 liten förpackning mozzarella i bit
• 1/2 kruka färsk basilika
• 4 soltorkade tomater
• 1 dl grädde
• 1 ägg
• 11/2 tsk salt & 2 krm svartpeppar
• smör
Sås:
• stekskyn
• 2 dl grädde
• 1 msk tomatpuré
• 100 g philadelphiaost
• kalvfond (efter egensmak)

Blanda färs, salt,peppar grädde, hackad basilika, ägg,
hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små bitar.
Forma 6 st biffar.
Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphiaost och fond i steksyn.
Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta.

Ha det gott 
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

2 kommentarer:

  1. Mums. Det låter fantastiskt gott. Detta måste jag testa!! :-) Kram /Sara

    SvaraRadera
  2. En mild rätt med goda smaker kommer passa dig bra😊

    SvaraRadera