torsdag 21 januari 2016

Bovetefrallor

I går var det min tur att bjuda på mat i tjejgänget. Jag beslutade mig för att göra en av mina favorit soppor Linssoppa med basilika se recept här..
Tills soppan bakade jag bovetefrallor receptet har jag hittat på bloggen Nillaskitchen.
Några tips inför bakningen.
Använd våg till bovetemjöl, rismjöl,psylliumfröskal/psylliumhusk
Det är viktigt att du använder rätt psyllium-produkt. Det ska vara en grovmalen variant av psylliumfröskal t.ex. Risentas “Psylliumhusk” Viktigt att det inte är hela frön. 
Låt bröden svalna helt innan du skär i dem, ät dem alltså inte nygräddade! Varma är brödet fortfarande degigt och konsistensen blir en helt annan efter att det har svalnat. 
 
Bovetefrallor (glutenfria)
  50 g jäst
  9 dl ljummet vatten
  1,5 tsk salt
  400 g bovetemjöl
  200 g rismjöl
  40 g psylliumfröskal/psylliumhusk

Rör ut jästen i vattnet.
Mät upp psylliumfröskal, bovetemjöl, rismjöl och salt och blanda i degvätskan, häll i allt på en gång. 

Blanda/vispa ihop i några minuter. Konsistensen blir först en lös smet som sedan sväller och blir klibbig.
Låt degen svälla i ca 10 min.

Blöt händerna men olja när du formar bullarna. Det kan vara lite kletigt men det ska gå relativt bra att rulla bullar. Pudra dem sedan med lite rismjöl eller bovetemjöl för att få en fin yta.
Låt jäsa på plåten under en bakduk i 90 min. 
Sätt på ugnen 225° och grädda i  mitten av ugnen ca 20 min.

Ha det gott 
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

8 kommentarer: