lördag 7 november 2015

Chilimarinerade grönsaker

En sallad med lite sting kan väl passa bra i höst mörkret.
Ett gammalt recept som jag klippt ut från någon tidning.
Hemligheten med denna sallad är att ska göras i två steg. Den behöver förberedas i god tid för att bli bra.
Chilimarinerade grönsaker
1 röd paprika
1 gul paprika
2  morötter
1/2 gurka
400g vitkål
1/2 dl salt

Dressing
2 finhackade vitlökskyftor
1 msk riven ingefära färsk
1/2 msk mald chili peppar
1/2 tsk sambal oelek
2 msk socker
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl vatten

Skölj, kärna ur och strimla paprikorna
Skala och hacka morötterna och gurkan
Strimla vitkålen
Blanda grönsakerna med saltet
Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar
Skölj grönsakerna i ett durkslag flera gånger tills saltet är borta
Låt vattnet rinna av ordentligt innan du lägger över grönsakerna i en skål
Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Häll det över grönsakerna. Blanda noga och låt stå i ett par timmar i kylskåp.

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

3 kommentarer:

  1. Härliga färger på salladen, piggar ju upp vilken grå höstdag som helst!
    Kram på dej

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig färgklick på ett vackert uppläggningsfat!
    Kramizar!

    SvaraRadera