lördag 8 augusti 2015

Penne All'arrabbiata

Nu har maken och jag testat att göra den enkla Italienska maträtten Penne All'arrabbiata. Vi blev riktigt förtjusta i den rätten när vi var på Sicilien. Vi åt den på en av våra favorit restauranger La Lanterna där åt vi nästan varje dag, så tills slut så fick vi rabatt:)

En charmig restaurang som låg i närheten av vårt hotell. De första dagarna gick vi bara förbi restaurangen tog ingen direkt notis om den, men sedan en kväll när vi gick hem till vårt hotell såg vi att det var så mycket bilar och folk på restaurangen. Vi bestämde oss för att prova restaurangen dagen därpå och blev glatt överraskade. Det visade sig att många Italienare åkte dit och åt.
En av ägarna blev vår egen lilla servitör en charmig farbror som pratade knagglig engelska vi kallade honom för Happyccino:) För han gjorde så fina cappuccinos åt oss:)




Penne All'arrabbiata
500g pasta penne
4st vitlöksklyftor
3st röda färska chili
500g krossade tomater
12st körsbärstomater
3 msk tomatpure
1-2tsk honung
1dl hackad persilja
salt, peppar
oregano
100 gram riven pecorino
1/2-1dl pastavatten

Koka pastan enligt förpackningen. 
Glöm inte att spara pastavatten, när kokningen av pastan är klar.
Dela körsbärstomaterna i mindre delar.
Finhacka chilin spara kärnorna på en av chilin för att få lite hetta.
Skiva vitlöken
Stek på svag värme chili och vitlök tills vitlöken fått lite färg.
Häll i tomatpuré, krossade tomater, körsbärstomaterna, honung, salt och peppar.
Låt puttra ca 10 min
Ha i oregano och persilja.
Blanda pastan och såsen och blanda ut med pastavattnet till önskad konsistens.
Strö på Pecorino osten.
Servera genast.


Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter@millafunderar

2 kommentarer:

  1. Det är något av det bästa som finns när man hittar ett sånt guldkorn bland restaurangerna!

    SvaraRadera