tisdag 19 maj 2015

Tonfiskpaj

Här kommer receptet på den paj som jag hade med mig till knytisen på Kreativa dagen :)


Tonfiskpaj med kikärtspajdeg
Kikärtspajdeg
2 dl kikärtsmjöl
2 msk turkisk yoghurt
1/2 dl vatten
1 nypa salt
Blanda ihop ingredienserna till en deg.
Späd ev med mer vatten.
Smörj en form och tryck ut degen i formen.
Förgrädda i ugnen på 200° i 8 min.

Fyllning
1 burk tonfisk
1 gul lök fin hackad
2 ägg
11/2 dl crème fraiche
11/2 dl mjölk
1 pressad vitlöksklyfta
15 st oliver
1 -2 dl lagrad ost
salt, peppar
gräslök

Smula ner tonfisken i pajskalet
Strö över den hackade löken
Blanda crème fraiche, mjölk, vitlök, ägg, vitlök, salt och peppar
Lägg i oliverna och strö över ost
Grädda i i mitten av ugnen ca 30 min 225°

Ha det gott Kram Milla

4 kommentarer:

  1. Attans att vi inte köpte på oss kikärtsmjöl när vi hittade det, vi stod med påsen och velade hit och dit... Men vi hittar väl det flera gånger, då ska vi komma ihåg att man kan göra pajdeg på det!
    Tack för tipset.

    SvaraRadera
  2. Ja köp hem det nästa gång😉 jag tror ni skulle gilla det

    SvaraRadera
  3. Så god den se ut, spännande med kikärtsmjöl. Är det svårt att hitta i butik?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köpte mitt mjöl i en Asiatisk affär, men det finns ofta i större butiker Ica Coop annars kan man hitta det på hälsokostaffärer lycka till😉

      Radera