söndag 5 april 2015

Semmel-kladdkaka och Eguale

Riktigt skönt med lite ledighet och få slå av på takten lite grann. Hade ambitioner att jag skulle klä om köksstolarna och byta gardiner i köket, men har inte kommit dit ännu :) Maken och jag har roat oss med andra lite viktigare saker som att prova på att vara rörmokare:) En envis propp satt fast, så vi kunde inte diska/ laga mat eller använda handfatet i badrummet (tur man har en toa till med handfat) Men när vi till sist lokaliserat vart proppen satt kunde vi få bort den :) Tur att vi var bortbjudna på lunch och middag på påskafton för här hemma luktade det inte tårta.

Tänkte bjuda på en riktigt god kaka i dag, har sett receptet på flera bloggar och som vanligt har jag gjort om receptet och tagit bort en del socker här kommer min variant.

Semmel-kladdkaka 
150 g smör
100g mandelmassa
2 dl rårörsocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kardemumma
2 ägg
Grädde till serveringen

Sätt ugnen på 200°
Blanda mjöl, vaniljpulver, kardemumma, socker i en skål.
Riv ner mandelmassan.
Blanda i äggen.
Smält smöret och blanda i.
Häll i en smord och bröad form.
Grädda nederst i ugnen i ca 15- 20 min.
Den ska inte vara helt fast när du tar ut den, utan fortfarande kladdig och rörlig.
Låt svalna och servera sedan med vispad grädde.

För ett tag sedan fick jag ett paket kaffe från Eguale (Sidamo Single Origin från Etiopien lätt mörkrostat) Jag gillade kaffet det var helt i min smak. Jag har sedan kollat i affärerna i min närhet efter detta märke, men inte hittat det förrän nu i veckan. Jag hittade märket, men en annan sort som heter Espresso Bukoba Blend bönorna kommer från Latinamerika och Tanzania. Blandningen var riktigt bra och lite godare än Sidamo en ny favorit här hemma blev det  :)

Ha det gott
Kram Milla
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar

2 kommentarer:

  1. Huga, jo tack det där med stopp i loppet är varken trevligt att ha eller mecka med, skönt att det löste sej till sist!
    Ha en fin vecka,
    kramar

    SvaraRadera