lördag 27 december 2014

Köpenhamn

Helgen innan jul åkte maken och jag till Köpenhamn på en välbehövlig liten minisemester för oss båda.
För mig var det första gången jag besökte staden, men maken har varit där några gånger förut.
Första kvällen gick vi till Tivoli som är ett riktigt mysigt ställe även om jag tyckte att de saknade julmarknadsfeelingen. Det som var lite extra mysigt var att de hade små glöggcaféer där man satt på fina fällar och kunde njuta av sin glögg :)

Nyhavn var riktigt mysigt. Man ville bara gå fram och tillbaka och njuta av omgivningen. Eftersom jag inte gärna ville gå därifrån så intog vi lunchen där på en av restaurangerna.

Tycker man det är kul att gå in i secondhand butiker och antikaffärer kan jag varmt rekommendera gatan Store Kongensgade. Vi fastnade lite extra för antikbutiken Fil de Fer som ligger på nr 83 A.

Vill man gå till en mysig pub kan jag tipsa om Brewpub de har ett eget bryggeri och maken han älskar deras öl, men jag som inte gillar öl serverades deras julcider och den var riktigt god :)

När vi skulle gå tillbaka till hotellet började det ösregna. Maken hittade verkligen rätt ställe att ta skydd på Hotel Chocolat
Där blev i kvar en stund såå mycket gott väl värt ett besök :)

 Sista kvällen hade maken bokat bord på en helt underbar restaurang Ristorante Italiano

På söndagsförmiddagen innan hemfärd besökte vi konstmuseet Glyptoteket. Byggnaden var den som fascinerade mig mest, så fina rum och tak. Ett mysigt litet fik fanns det i vinterträdgården som är väl värt ett besök även om man inte är konstintresserad. Det är inte varje dag man får träffa på mumier :)
Ett tips det gratis entré på söndagar :)

Jag har haft en trevlig och skön jul hoppas ni också haft det.
Ha det gott
Kram Milla

6 kommentarer:

  1. Oj, så mycket skoj ni hann med! Jättekul att läsa hur ni hade det och hur ni upplevde staden. Kul att ni hann med Glyptoteket också. 😃

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev en del skoj och ont i vaderna hade jag efter allt vi promenerat:)

      Radera
  2. Vilken härlig utflykt! :)
    God fortsättning!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Låter som en finfin mini-semester. Har varit i Köpenhamn en gång tidigare, men bara två nätter medans min dåvarande hade jobb-möten där. Så de var lite halv-ensamt. Men till sommaren ska jag och en vän träffas där för en reunion och sen kolla på Sting på Sofiero Slott. Längtar! Ska besöka puben med egen bryggeri och antikshopping, sånt gillar jag! Kram på dig och god fortsättning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att åka dit på sommaren, så mysig stad:)
      Ha det gott

      Radera