torsdag 6 februari 2014

Otur och God Kålpudding

Den sista tiden har varit omtumlande, två grejer har inträffat där man som privatperson är helt oskyldig.
Det första som händer är när sonen ska betala sina räkningar då han ser att det är draget två konstiga summor från hans konto. Han ringer till sin bank på en gång och spärrar. Det visar sig att det är företag från Cypern/ Italien om dragit pengar och det går inte att maila företaget eller på annat sätt få kontakt (detta måste vara ett bluffföretag). Nästa steg är att polisanmäla, efter en vecka får han besked att utredningen är nedlagd. Obehaget finns ändå där, vem har kommit åt hans uppgifter? Den konstiga mannen som var i närheten när han tog ut pengar i en automat några dagar tidigare eller har någon tagit hans uppgifter från någon hemsida där han handlat? Några gånger har han handlat utan PayPal, frågan får nog inget svar.
Nu är det bara att hoppas att han får tillbaka sina pengar.

Samma vecka får jag två brev från det mobilföretag som jag nyss blivit kund hos.
Jag har fått två mobilabonnemang från att ha varit en kontantkortskund med en nio år gammal mobil hos en annan operatör till detta, dyrt må jag säga. Det enda de skulle göra var att flytta mitt nummer från en annan operatör. Hitintills så är ena abonnemanget på ett mobilnummer jag aldrig haft stoppat, men har ännu inte fått något klartecken om fakturan är makulerad.
Lätt att göra fel på företag, men svårt att rätta till. Detta var inget glatt inlägg, men det jag vill dela med mig är att var försiktiga när ni handlar på nätet; använd PayPal. Mitt extra abonnemang kunde jag inte skydda mig emot, men jag kan äga frågan och inte ge mig som konsument.

Något som däremot är roligt var när jag testade att göra kålpudding i lergryta såå gott blev det.

Kålpudding 
1 kg fint strimlad vitkål
500 g blandfärs
3 msk sirap
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
11/2 dl vatten
smör
Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten minst 15 minuter innan du använder den.
Strimla kålen
Smält smör i en stor stekpanna lägg i kålen och bryn den lätt. 
Ringla över sirap, ställ åt sidan. 
Blanda färsen med salt och peppar.
Lägg hälften av kålen i lergrytan 
Bred över färsen och täck med resten av kålen.
Häll på vattnet.
Klicka eller hyvla smör över kålen på med locket och ställ i nedersta falsen i kall ugn.
Sätt ugnen på 225º låt den gräddas i 1½ timme. Ta av locket och låt ytan få färg ca 10-15 min.

Ha det gott
kram Milla

6 kommentarer:

  1. Fy så obehagligt med blufföretag och dubbla abonnemang. Hoppas det löser sig!
    Kanske vi ska testa ditt recept på lergrytekålpudding, har ju faktiskt vitkål i kylen som gärna vill bli uppäten.

    En fin kommande vecka till dig, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hoppas oxå det löser sig snart.Ja prova att göra i lergrytan såå gott
      ha en fin vecka ni med:)

      Radera
  2. Låter gott! Men du , det är så kul , jag startade en NY tävling på bloggen igår , Veckans Blogg! Det är väldigt Simpelt och vinnaren blir Länkad på startsidan där det dagligen kommer in nyfikna läsare :)

    SvaraRadera
  3. Usch så läskigt det låter, sånt som man "bara" läser om i tidningen och inte tror ska hända en själv. Hoppas verkligen att allt löser sej och ordnar sej till det bästa för er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är lite som en mardröm sonen fick i alla fall tillbaka sina 9000kr igår av banken såå sköönt. Men min faktura är ännu inte avslutad .
      Tack för omtanken:)

      Radera