torsdag 31 oktober 2013

Lakritspannacotta med hallonspegel

Sista veckorna har jag haft dille på lakritspannacotta så underbart gott:)
Har mixat och trixat och gjort två varianter på pannacottan en som är lite saltare och mindre socker och en som är lite sötare och mindre salt.


Lakritspannacotta med hallonspegel
41/2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
1dl gelesocker
1 msk lakritspulver

Blanda samman gelesocker, grädde, vaniljpulver, lakritspulver och koka upp låt sedan sjuda ett par minuter. 
Häll upp i portionsglas.
Ställ i kylen minst 3 timmar

Hallonspegel:
Lägg 2 dl hallon i en kastrull låt sjuda upp.
Sila sedan av och låt svalna. 
Fördela på pannacottan och låt stå kallt.

Lakritspannacotta med hallonspegel
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1/2 dl kokossocker
11/2 msk lakritspulver
1/2 tsk vaniljpulver


Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädde och socker i en kastrull och låt koka upp. 

Rör i lakritspulver.
Pressa vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i grädden.
Häll upp i portionsglas och ställ dem för att stelna minst 3 timmar i kylen.

Hallonspegel se ovan
Detta blir mitt bidrag till månadens sötsak: kalas

8 kommentarer:

  1. Å vad bra! Jag har länge varit sugen på att prova lakrititspannacotta. Tyvärr är det bara jag i familjen som gillar lakrits. Men, nu tänker jag ändå prova och bjuda någon kompis som också gillar lakrits. Tack för tipset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh gillar du lakrits kommer du älska det:)

      Radera
  2. Åh vad gott! Låter som något helt i min smak =)

    SvaraRadera
  3. Lakrits är så gott, har testat en hel del själv med lakritspulver men aldrig pannacotta.

    SvaraRadera
  4. Jag har provat lakritspannacotta med hallonspegel. Pannacottan var urgod, ja, hallonspegeln också, men hallonsaften började blanda sig med pannacottan direkt när jag hällde på den. Efter en stund i kylskåp såg den inte alls så trevlig ut längre. Borde man kanske ha i gelatin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad konstigt har inte råkat på det problemet. Viktigt är att hallonsåsen har kallnat innan den hälls på pannacottan. Klart man kan prova med gelantinsocker men det ska funka utan.
      Kul att du testade i alla fall

      Radera