måndag 30 september 2013

Gratinerad grapefrukt

Provade i helgen att göra gratinerad grapefrukt och det blev riktigt gott.
Kul och snabb variant på dessert:)


Gratinerad grapefrukt
2 st blodgrape
kokossocker eller råsocker
1 näve hackad mandel

Sätt ugnen på 250°
Hacka mandeln
Dela grapefrukten i halvor
Skär runt kanten och ev mellan klyftorna.
Lägg i en ugnsform
Strö över kokossocker/råsocker och sedan mandel. 
Gratinera i mitten av ugnen ca 8 min. 

Vaniljkesella
2dl Kesella
1 tsk vaniljpulver
ev socker
blanda vaniljpulver och ev råsocker i kesellan och servera till den varma grapen.

Detta är mitt bidrag till månadens sötsak tema: citrus

10 kommentarer:

  1. Vilket spännande recept! Måste testas nån gång!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut går snabbt att göra och smakar gott:)

      Radera
  2. Ah, vad spännande! Hur blir grapen när den är varm? Sötare, beskare? Måste testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite sötare men ändå lite beska :)

      Radera
  3. Spännande, har dock lite svårt för grapens beska men den kanske mildras i ugn. Denna månad hann vi inte baka till Månadens sötsak för vi har haft fullt upp med bloggköksrenovering men nu är vi igång. Kika gärna förbi när du har tid och lust!

    http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/

    Ha en fortsatt fin vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte om den mildras tyvärr. Absolut att jag kikar in:)

      Radera
  4. Så gott det låter, måste jag testa vid tillfälle!

    SvaraRadera
  5. Oh, kul idé! Speciellt för mig som precis har börjat tycka om grapefrukt!

    SvaraRadera