söndag 21 april 2013

Kyckling i kokos och Morots-russin och löksallad och gurkraita

Förra fredagen hade vi Indiskt tema för några vänner som kom på mat.
Det blev ingen förrätt men två huvudrätter och lite tillbehör. Till efterrätt gjorde jag laktosfri Kulfi allt blev riktigt bra. Från början hade jag tänkt att Kulfin skulle vara med i kokboksutmaningen, men det slutade med att jag mixade så många olika recept att det inte gick att hänvisa till någon kokbok, så Kulfi receptet får ni en annan gång. Idag får ni recept på en av huvudrätterna, sallad och raita recept.
Detta är mitt bidrag till kokboksutmaningen hos Eleonore månadens tema: Utan ugn


Kyckling i kokos
4 kycklingfiler
kokosfett att steka i utan smak
2 gula lökar skurna i ringar
2-3 hackade vitlökar
3 cm finriven ingefära
2 urkärnade och hackade gröna chili
175g skivade champinjoner
2 tsk mald koriander
1/2 tsk mald kanel
2 tsk currypulver
1 msk sesamfrön
2 dl kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
3 dl kokosmjölk
salt
ev maizena

Dela kycklingen i mindre delar och stek den i koksfettet.
Tillsätt lök, vitlök, ingefära, chili, kryddor, svamp, sesamfrön och stek ett par minuter.
Häll i buljongen, krossade tomaterna, och kokosmjölken.
Smaka av med salt och låt puttar ca 15 min.
Ha i maizena om du vill ha tjockare sås.


Gurkraita
6 dl natuell yoghurt
1/2 riven gurka
krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar.



Morots- russin och löksallad
250g grovt riven morot
skiva en lök
1/2 dl russin
1 msk pressad citron
krydda med paprikapulver
1/2 tsk färsk riven ingefära
salt och svartpeppar
Skiva en liten grön chili.

Blanda allt och låt stå ca 30 min innan servering, så att smakerna får utvecklas.
Recepten kommer från denna bok.


Idag har jag och dottern sett några härliga vårtecken tussilago, Nässelfjäril, nässlor, vitsippsblad och många joggare. Ha det gott:)


12 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! Allt faller i min smak! Så inlägget bokmärks! :)
    Ha en fortsatt fin söndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul för detta var höjdans gott:)

      Radera
  2. Ser gott ut, härliga kryddor! En maträtt i min stil ..
    Indisk mat är väldigt gott!
    =)

    SvaraRadera
  3. Vilken fin header du har gjort, så fint foto!
    Indiskt är så gott så, det är verkligen smaker vi kan få riktigt sug efter när det dröjer för lång tid mellan gångerna:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack har kollat i makens fina bildarkiv sedan han gjort sin fotoresor till Runde :) Lunnefåglar är så vackra tycker jag :)
      Indiskt är underbart gott snart kommer det fler Indiska recept.

      Radera
  4. Visst är det härligt med alla dessa vårtecken som gör en så ofantligt glad! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med vårtecken istället för julkalender blir det leta vårtecken:)

      Radera
  5. Kul med indiskt och jag gillar ju raita så mycket! Vårtecken är underbart för nu vill vi verkligen ha värme och sol!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Raita är så gott till den kryddiga maten :)
      Snart värme och sol får vi hoppas :)

      Radera
  6. Mums så gott, vilken härlig bok! Skulle vilja lära mig laga mer indiskt, är en riktig favorit :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Boken är riktigt bra Indiskt är så gott och smakrikt:)

      Radera