onsdag 17 april 2013

Fiskbiffar och kall pepparrotssås

I dag var det inte lätt när jag var ute och joggade med en vän säger bara stormvarning! Vi insåg ganska snart att vi inte kunde jogga vår vanliga runda utan vi fick korta ner den och sedan jogga mellan husen. Det var i alla fall inga kalla vindar och vi hann se en del tussilago:)
I höstas när jag var på en restaurang tillsammans med mina arbetskamrater, så tyckte jag maten var lite för mesig i smaken läs det inlägget här... 
Nu har jag gjort en variant av maträtten men med lite mer sting:)


Fiskbiffar och kall pepparrotssås
400 g hokifile
1 ägg
1 dl grädde
1 tsk maizena
1 klyfta vitlök
2 msk finhackad rödlök
2 msk hackad dill
1dl riven västerbottenost
  salt
 vitpeppar
Smör till stekning

Finhacka löken
Dela fisken i grova bitar och lägg i en matberedare.  
Häll i ägget, salt, peppar, dill och pressad vitlök
Mixa fisken till en jämn färs någon minut.
Ha i grädden under tiden du mixar färsen.
Tillsätt ev. maizena om du vill ha en fastare färs
Blanda i rödlöken och osten i färsen.
Forma till biffar
Stek fiskbiffarna i smör ca 4 minuter på varje sida.

Kall pepparrotssås
2 dl creme fraiche
1/2 dl färskriven pepparrot
Salt och vitpeppar

Skala och riv färsk pepparrot fint.
Blanda crème fraiche med pepparrot efter smak och salta och peppra.
Servera med kokt potatis

För ett tag sedan gick jag och maken på genrepet av Hamlet som de har satt upp på Örebro länsteater.
Fast jag var väldigt trött denna dag ,så fångade pjäsen mig och jag blev imponerad av skådespelarna.
Det blev en lite modernare tappning på denna story och den tilltalade mig även om historien är tragisk i sig själv. Pjäsen började med att alla var uppe på scenen både publik och skådespelare, man rycktes liksom med i handlingen på en gång.
Den kritik jag har är att ibland blev det för högt ljud och lite skränigt t.ex höga gitarrljud.
Sedan rekommenderar jag inte att sitta bland de första bänkarna då man riskerar att det kommer jord på en. Blev lite jobbigt när det blev dammigt av jorden som föll ner på scenen speciellt när man har linser.
Jag ger denna pjäs en 3+ av 5
Vill man se Hamlet så går den t.o.m 11 maj läs mer här.. 

6 kommentarer:

  1. Vad gott det är att blanda osten i fisksmeten! :)
    Det ska jag komma ihåg nästa gång jag lagar fiskbiffar!
    Tack för ett bra tips!
    Ha en fin torsdag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev riktigt bra att ha i osten:)

      Radera
  2. Så lustigt! Fiskbiffar står på vår meny i kväll, och plötsligt ser jag att flera bloggare har recept på just fiskbiffar. Telepati?! Nåja, fiskbiffar kan man variera på många olika sätt, får se hur jag ska angripa mina fiskfiléer. Ha en fortsatt fin dag!

    SvaraRadera
  3. Yummie det låter supergott!

    SvaraRadera