söndag 24 februari 2013

Raw chokladpudding

Då var det söndag igen den härliga vilodagen. När jag var liten var verkligen söndagen en vilodag och affärerna hade stängt, om man glömt handla något fick man handla i kiosken som var öppen.
Det låter som jag var liten på stenåldern (jag föddes 1970) man kan säga att mycket har hänt på 40år:)
När jag tänker på vad jag åt för mat och fika på 70-talet, så var det kassler med ananas som var populärt och kyckling i olika former gärna blandat med banan. Mandelkubbar, sockerkaka, drömmar fikade vi på. Till efterrätt åt vi päron med mintchoklad, marängsviss och chokladpudding.
Blev sugen på att prova att göra en Raw variant av Chokladpudding till 70-tals temat, som blir mitt bidrag till februari månads utmaning hos söta saker.

Den här chokladpuddingen kan bli riktigt söt så ha i lite agave i taget och smaka av.
Aprikoserna ska ligga i blöt minst 4 timmar innan tillagningen. 



Raw chokladpudding (inspiration till receptet kommer från peppen)
2 dl mandel
8-10 hackade torkade aprikoser (gärna blötlagda minst 4 timmar)
1-2 msk agavesirap
3 msk kakao
1/2 pressad apelsin
1-2msk havremjölk eller havregrädde

Kör mandeln till ett mjöl i mixen
Tillsätt kakao, aprikoser, agave, apelsin och havremjölk.
Blanda i mixern (ha i mer vätska om du vill ha den lösare)
Servera i små skålar

14 kommentarer:

  1. Det finns någon sida på Facebook för oss minns eller växte upp på 70-80-talet och den bjuder på många skratt. Tänk så mycket som är annorlunda nu.
    Det var en annorlunda chokladpudding du bjuder på här. Verkar smidigt att bara mixa ihop allt. Är det god eller blir den för söt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den sidan måste jag kolla upp:)
      Chokladpuddingen blev bäst tycker jag med 1 msk agave och 8 torkade aprikoser, men det beror på hur söt man vill ha den.
      Jag tycker att den var god och annorlunda:)

      Radera
  2. Mmm....gott! Börjar bli mer och mer intresserad för rawfood och hittat många recept som passar mig och min känsliga mage! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det intressant med rawfood:)

      Radera
  3. Gillar raw food-recept! Detta låter riktigt gott! Ska nog testa något liknande fast med dadlar (och utan apeslin) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med dadlar blir det nog jätte gott, men kan bli för sött om man har i agave oxå:)Lycka till

      Radera
  4. Detta låter riktigt gott Milla! Jag vill smaka på den nu :)

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig chokladpudding! Låter både god OCH nyttig, så det verkar vara en fullträff. Och vilka söta koppar sen! Blir smått nostalgisk när jag ser dem, min svärmor hade nästan precis likadana som hon dukade med till fest.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack:) kopparna är underbara de är mina föräldrars bröllops servis:)

      Radera
  6. Spännande och gott!!
    Ha en fin kväll
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  7. Det var en pudding det! :-) Gött!

    SvaraRadera