söndag 11 november 2012

Lövbiffgratäng

Vi firade farsdag med god mat och mysigt sällskap från Östergötland. Matens tema i dag blev Grekiskt men glömde och fota, så jag får göra maten snart igen:)
Ni får ett annat gott recept i stället har sett detta recept på två bloggar bara en kaka till och hos mat vi gillar och det är verkligen en höjdar middag. Här är min variant:)

Lövbiffgratäng
300-400 g strimlad lövbiff
3 msk soya
2 msk kalvfond
2 pressade vitlöksklyftor

150-200g färska champinjoner
2 små gula lökar
1 hackad röd paprika

Sås:
2 dl grädde
2 dl mjölk
I pkt färskost med smak av vitlök örter
timjan
grovmalen svartpeppar
salt

Sätt ugnen på 225°
Strimla lövbiffen och lägg den i en skål tillsammans med soya, fond och pressad vitlök. 
Låt den marinera en liten stund.
Koka upp grädden lägg ner färskosten och krydda såsen med timjan, peppar och salt. 
Låt såsen koka någon minut tills osten har smält.
Lägg lövbiffen med marinaden i en ugnsform + champinjoner, lök, paprika
Häll såsen över köttet och ställ in gratängen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

12 kommentarer:

  1. Lover som en recept som jag bara måste prova :-)

    SvaraRadera
  2. älskar verkligen lövbiff,tack för påminnelsen.de var allt för länge sen.

    SvaraRadera
  3. Påminner lite om en gratäng med lövbiff vi brukar göra, kanon när man kan ha allt i en form! Såsen här låter så god.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skönt när man kan ställa in i ugnen :)

      Radera
  4. Den gratängen har vi också testat fast med ädelost. Var mycket god. Gillades till och med av barnen som inte äter ädelost annars.

    SvaraRadera