onsdag 5 september 2012

Thaisallad m,m

Idag när jag slutade tidigt var jag en sväng på stan och gjorde några ärenden bl.a så köpte jag favorit buljongen Renee Voltaire Lantbuljong.

När det var gjort kände jag att jag behövde ha lite mellanmål så jag gick till Ingeborgs restaurang.cafe
som är ett ganska nytt ställe och köpte en jordgubbssmoothie och en cashewnöt och ingefärsboll.


Jag har varit på Ingeborgs en gång tidigare och det var i somras när maken bjöd mig på födelsedagslunch. Då åt jag deras rawfoodsallad och den var riktigt god.


Ingeborgs koncept är ekologiskt, närproducerat, raw food, hälsa, sånt som jag gillar helt enkelt.
Båda gångerna har jag varit på deras uteservering som är liten men mysig.





När jag fick lite ny energi så var det dags att bege sig till massören. Provade en massör i dag som gav  klassisk finsk massage (är en mer djupgående massageteknik). En riktigt trevlig och stark massör, så i morgon lär jag känna av det rejält.


Idag ska ni få ett recept på en riktigt god sallad inspiration kommer ifrån mattalibanen

Thaisallad
Dressing:
2 klyftor vitlök
1 tumstor bit ingefära (finriven)
1 st röd chili
1 st lime skal + saft
1 msk Olivolja
2 msk fisksås
0,5 msk soja
0,5 msk råsocker

Sallad:
2 dl röda linser
2 stora morötter
1 paket färska solrosgroddar
10 cm gurka
1 st avokado
1 påse färsk Spenat
1 kruka färsk koriander eller persilja
1 påse cashewnötter

Gör så här:
Finriv vitlök och ingefära.
Finhacka chili.
Riv yttersta skalet på limen och pressa ut saften.
Blanda vitlök, ingefära, chili, limeskal, limesaft, olivolja, fisksås, soja och socker i en skål.
Smaka av så du får en balans mellan salt, syrligt och sött.

Koka linser (enligt förpackningen men kokar lite kortare tid för att få tuggmotstånd och för att de inte ska bli mosiga).
Häll av vattnet från linserna och blanda ner linserna med dressingen och böngroddar.
Skala morötterna och hyvla långa strimlor med en potatisskalare.
Skala gurkan och dela på mitten och gröp ur kärnorna med en sked. Skär i skivor så det blir små båtar.
Skär avokadon i kuber.
Finstrimla spenat.
Lägg ner avokado och spenat tillsammans med morötter och gurka.
Ha i dressingen och blanda ordentligt.
Skär koriander eller persilja grovt och vänd ner i salladen strax innan servering.
Strö över cashewnötter.

8 kommentarer:

  1. Men vilken spännande sallad och vilken mysig dag du haft. Vem säger nej till massage liksom... härligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en lyckad dag:) Massagen var var välbehövlig känner mig riktigt smidig efter den :)

      Radera
    2. Ja, man har en tendens att känna så just efter en massage :) Önskar dig en fin söndagskväll!

      Radera
  2. Det här stället verkade ju toppen! Jag sneglade in på hemsidan och jag gillar deras koncept starkt. Synd bara att det ligger i fel stad :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konceptet är så bra är jätte glad att de öppnat den här i Örebro :)
      Hoppas du har vägarna förbi Örebro,så du kan gå dit eller att de öppnar något liknade hos dig :)

      Radera
  3. Wow, vilken sallad, låter toppen! Men så galet många ingredienser.

    Sedan är jag avis på din massage. Har sagt det sååå många gånger att jag ska ta och göra det, men har inte blivit av. Här i Falkenberg får man som kommunanställd "rabatt" tom. Får bli att sätta upp på to-do-listan.

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ser galet mycket ut när dressing ingredienserna är med. Nu har jag ändrat lite så att dressing listan är separat. Det är en riktigt god sallad :)
      Massagen kändes riktigt välbehövlig, lycka till med bokningen :)

      Radera