onsdag 27 juni 2012

Citroncurd

På bloggen söta saker var utmaningen denna månad "Syrligt" mitt bidrag blir Citroncurd recept inspiration har jag fått från Kjerstis mat.
Citroncurd är riktigt gott den passar till bl.a scones, skorpor och tårtfyllning.

Citroncurd
100 g ekologiskt kallpressad kokosfett
3 citroner (Helst ekologiska)
1½ dl ljust muscovadosocker
1 dl syltsocker
3 ägg + 2 äggulor
1 msk kokossocker
½ msk vaniljpulver

Skrubba citronerna under varmt vatten.
Riv skalet av 1½ citron, pressa saften ur citronerna (saften ska bli 21/4dl)
Smält kokosfettet tillsammans med citronskal, citronsaft och muscovado- och syltsocker.
Rör/vispa så att sockret löser sig.
Vispa upp äggen med äggulorna
Sila äggvispet ned i kastrullen så att det blandas med citron och socker röran.
Häll i kokssocker och vaniljpulver.
Sjud krämen på svag värme tills den tjocknar.

”Jag är med och tävlar om en rabattkod hos Groupon”

13 kommentarer:

  1. Mums, så gott med citroncurd och säkert mycket godare när man själv gjort den:)

    SvaraRadera
  2. Ohh vad gott den var länge sedan jag åt, kanske något man ska göra på semestern :-)

    SvaraRadera
  3. Mums! Citroncurd, rabarbercurd, jordgubbscurd... Allt är gott i tårtor, på scones, ja säg på vad det inte är gott på!

    SvaraRadera
  4. Mumma! Citroncurd passar till så mycket och förhöjer smaken med sin syrlighet.

    SvaraRadera
  5. Citroncurd är så himla gott, att gjöra egen är det allra bästa!!

    SvaraRadera
  6. Citroncurd gör jag titt som tätt här hemma, både till bakverk och annat - men aldrig efter ett så spännande recept som det här! Muscovadosocker i? Jag som älskar det! Måste testa :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Muscovadosocker blev en hit lite kola smak blev det

      Radera
  7. Lät mycket gott... äter ju inte socker, men det brukar gå att fuska bort;)
    Smörgåstårtan var mycket god och mycket mättande=))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite snällare är denna curd med kokfett och lite mindre socker än vanlig :)

      Radera