söndag 18 december 2011

Julgodis, julskinka m.m

Tänk i dag är det fjärde advent och jag har inte fått någon riktig julkänsla ännu.
Men idag hade jag tänk att göra lite julgodis och ska prova två nya recept Pistagefudge
och Renees drömkola. Ska klä granen och plocka fram lite söta tomtar så kanske julkänslan infinner sig.

Igår handlade jag Ängamarks julskinka den brukar vara jätte fin och god. Jag brukar koka skinkan för att skinkan blir smakrik och saftig. Sedan använder jag buljongen i matlagning under vintern. Jag har fryst buljongen i små burkar eller iskubslådan så att det är lätt att ta fram när man behöver.
Hur gör du med julskinkan?
Aftonbladet hade en intressant artikel om vilka julskinkor man ska undvika läs här..
Läste också en intressant artikel om nitrit i skinkan och hur det funkar i Finland tål att tänkas på läs här
Här är en annan artikel om nitrit 

8 kommentarer:

  1. SV: Hoppas dina pistagefudge blev bra! :)

    SvaraRadera
  2. pistagefudge lät gott//Britt

    SvaraRadera
  3. Ja, "så mycket bättre" kommer vi också att sakna, det är ett riktigt bra program!
    Vildsvinsskinka hade vi mer än gärna haft hemma hos oss, tyvärr svårt att hitta...

    SvaraRadera
  4. Mårtensson: Håller med, håller med

    SvaraRadera
  5. låter gott med pistagefudge :)
    sv: jag bloggar men jag har bytt blogg pga. olika anledningar :)

    du får ha en bra dag! kram

    SvaraRadera
  6. Hejsan,
    hoppas att ditt godis blev gott :-)

    Jag köper numer färdigkokt skinka. Förr körde jag den klar i ugnen, men den jag bara behöver marinera passar mig perfekt.

    Önskar dig en fortsatt trevlig vecka.
    //Susanne

    SvaraRadera
  7. M: pistagen blev bra, ska följa din nya blogg så spännande.

    Lätta och goda recept:Godiset blev bra, Ha en riktigt bra vecka du med.

    SvaraRadera