onsdag 16 november 2011

Zucchinifrallor

Härligt saftigt bröd
Receptet kommer ifrån tidningen Laga lätt

Ca 24st frallor
50g jäst
1 dl ljummet vatten
6 dl filmjölk
1/2 dl rapsolja
21/2 dl grovt riven zucchini
1/2 msk hel kummin
1/2 msk salt
6 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl special 

Värm vatten, filmjölk till 37° smula i jästen och rör ut den.
Ha i olja och rivna zucchinin.
Stöt kummin-fröna i en mortel tillsätt dem , salt och mjölet.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa 40 min
knåda degen och dela degen i 24 delar och rulla till frallor.
Låt jäsa 20 min
Sätt ugnen på 250°
Sätt in frallorna i mitten av ugnen och sänk till 225°
Grädda i ca 15-20 min

6 kommentarer:

  1. Spännande med zuccini i brödet, kan tänka mig att det blir saftigt och gott.

    Fortsatt fin dag

    SvaraRadera
  2. Tack så himla mycket för din fina kommentar, så glada vi blev!

    Spännande med grönsaker i baket, kan tänka att det blev saftigt!
    Ha nu en riktigt skön helg!

    SvaraRadera
  3. Det lät som ett bra recept!!! det ska jag spara så kan jag pröva det! Det måste bli saftigt med zuccinin i!

    SvaraRadera
  4. Zucchini blev riktigt bra i bröd.

    SvaraRadera
  5. Så många spännande recept i din blogg, hit måste jag återvända, tack för all inspiration!

    SvaraRadera