onsdag 29 juni 2011

Gaspacho med avokado


Den här goda kalla Gaspachon går bra att ha med sig på utflykt. För att den ska bli riktigt kall och god har jag gjort den kvällen innan, så att den fått stå och gotta sig i kylskåpet. När det sedan är dags att packa matsäcken, så ha i några isbitar i termosen och häll sedan i soppan.
Receptet kommer från bloggen mikkan njutmaten

Gaspacho med avokado

1 Burk hela skalade tomater
1 Schalottenlök
1 Röd paprika
3 Stänglar blekselleri
3 vitlöksklyftor
1 Avokado (mogen)
Halv citron (pressad)
Tabasco (efter egensmak)
11/2 dl vatten
Örtsalt (Herbamare)

Skölj paprikan och bleksellerin ordentligt
Ta bort kärnorna på paprikan
Skala löken
Pressa citronen
Gröpa ur avokadon
Mixa alla ingredienser till en slät soppa.
Ta några droppar tabasco i taget och smaka av
Smaka av med örtsalt

3 kommentarer:

  1. Färdig spansk Gaspacho i 1 liter kartong finns i handeln och kostar ca 20 kr.

    SvaraRadera
  2. Så bra tips om man inte vill göra sin egen.

    SvaraRadera
  3. Mums, detta måste jag prova någon gång! :)

    SvaraRadera