fredag 4 juni 2010

Studentbuffe



Tänk nu har sonen tagit studenten. Vilken härlig dag solen skiner och det finns så mycket glädje.
Har varit ledig några dagar så att jag kunnat förbereda inför studentbuffen stressigt mellan varven men det var det värt för buffen blev väldigt bra. Det som strulade var dekorationen till tårtorna men det löste sig med dotterns hjälp och en man som googlade om" hur kavlar man ut marsipan" Dekorationen till tårtan fick jag tips och råd via bloggen bakfnatt tack Hanna för hjälpen.

Buffen bestod av kallmarinerad kyckligfile, köttfärsspett, pastasallad, grönsallad, tzatsiki , hummus på röda linser, brytbröd, hemgjort knäcke, vattenmelon. Till fikat blev det svärmors hallongömmor, falska biskvier, prinsesstårta. Jag vill tacka de vänner som bidragit med inspiration och recept så jag kunde sätta i hop en bra buffé.

Pastasallad ca 10 port
ca 1 liter pasta
koka pastan enligt beskrivning
Dressing
11/2dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl färsk hackad timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
200g fetaost (skär i mindre bitar)
2 röda paprikor i strimlor
2 gula paprikor i strimlor
1 rödlök i tunna skivor
1 gurka i tärningar
Blanda alla ingredienser och häll på pastan som har svalnat.

Kall marinerad kycklingfile
6 fileer
Stek fileerna i ugnen ca 200g med salt och svartpeppar ca 40 min tills de är klara och låt svalna.
marinaden
11/2dl rapsolja
11/2dl flytande honung
11/2 dl balsamvinäger
3 krm svartpeppar
3 tsk salt
3 st vitlöksklyftor
timjan färsk

Skär fileerna i mindre bitar och häll på marinaden. Låt stå kallt under natten.
Här kommer länkar till fler recept.
Hemagjort knäcke finns här... och hummus på röda linser finns här... och tzatsiki receptet här...
Fiberrika brytbröd här...
Fler recept från buffen kommer inom snar fram tid ha det gott

3 kommentarer:

  1. Bara kul att kunna hjälpa till! Så roligt att du fick ihop tårtan! Marsipan är inte det allra enklaste att jobba med, så jag tycker att du skall sträcka på dig =) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin studenttårta! Jag blir riktigt hungrig när jag läser dina recept:-)

    SvaraRadera
  3. Karin
    Vad bra att du blir hungrig, då har jag lyckats
    Ha det bra

    SvaraRadera