tisdag 5 januari 2010

matsmart

Smarta byten om man vill vara miljö och klimatsmart.

Välj morötter och vitkål istället för isbergssallad och tomater som är odlade i drivhus. Om alla i Sverige gör det valet en gång i veckan släpper vi tillsammans ut 240 ton mindre koldioxid under ett år.

Det är ju inte så svårt eftersom isbergssallad och tomater är rätt så dyrt denna årstid. Tomaterna brukar inte heller vara så fina.

Nötkött är största koldioxidboven. Byt ut en måltid med nötkött mot ett vegetariskt alternativ. Att äta vegetariskt en till två gånger i veckan är bra för miljön. Näst bäst är att byta mot vilt eller lamm. Om du vill ha nötkött, välj kravmärkt nötkött
Det har inte gått åt lika mycket konstgödsel, och industritillverkat foder.

Det är så mycket godare att äta krav kött och naturbeteskött det smakar som kött ska smaka. Synd bara att det inte är så lätt att få tag på. Coop kan ha ibland och vissa ICA affärer.
Läste i tidningen Leva en notis om klimat smart blev därför inspirerad att skriva om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar